Kaffe

Morgonens första kopp kaffe, en stunds njutning för dig själv. Eller det där kaffet du bara måste ha. Nu har vi en ny fyllig espressoblandning, färskmald i butik. Eller äkta svenskt bryggkaffe för den som hellre vill ha det.

Välkommen in!

Lite kaffehistoria

Historien om kaffe börjar på 500-talet när en etiopisk herde upptäckte att hans getter blev ovanligt pigga när de åt bären från en speciell buske. Han tog med sig några bär till ett kloster. Munkarna tog några av bären, hällde kokande vatten över, och drack världens första kopp kaffe.

7-Eleven har också en given plats i kaffehistorien. Året var 1946 och ur den enkla tanken att man borde kunna köpa med sig sitt kaffe föddes take away-kaffet. Sedan dess har vi erbjudit människor över hela världen inte bara gott och prisvärt kaffe, utan också kaffe som produceras på att bra sätt.

Våra kaffesorter

Espresso

Vår espressoblandning heter Tierra och kommer från Lavazza. Den består av 100% Arabicabönor från Peru, Colombia och Honduras. Espressoblandningen är certifierad av Rainforest Alliance, en miljöorganisation med syfte att bland annat förbättra arbets- och levnadsvillkor för småskaliga kaffeodlare. För smakens skull mals espressokaffet direkt i maskinen när du beställer din espresso, cappuccino eller caffe latte.

Läs mer om certifieringen på rainforestalliance.com

Bryggkaffe

Tar du hellre en kopp hederligt svenskt bryggkaffe? Vårt bryggkaffe är ekologiskt och även det certifierad med Rainforest Alliance.

Självklart använder vi ekologisk mjölk till kaffet.

 

7-Elevens kaffemeny

Espresso

Ca 25 – 30 ml kaffe bryggt enligt espressometoden. Creman som täcker espresson avslöjar kvaliteten. Den ska vara så tjock att en tesked socker inte genast sjunker igenom, och hasselnötsbrun i färgen. För mörkt, för ljus eller för tunn crema betyder att kvarnen bör justeras. En dubbel espresso görs på dubbla mängden kaffe och vatten.

 

Espresso macchiato

Macchiato betyder fläckad. I det här fallet är det en espresso som är “fläckad” med lite skummad mjölk på toppen.

 

Cappuccino

Cappuccino har fått sitt namn från munkarna i kapucinorden. En cappuccino är en enkel espresso blandad med 1/3 ångad mjölk och täckt med 1/3 mjölkskum.

 

Caffe latte

Svenskarnas milda favorit görs på dubbel espresso som blandas med 80% varm mjölk. I Sverige serveras “latten” ofta med lite skum på toppen.

 

Latte macchiato

Macchiato betyder fläckad. För en espresso macchiato är fläckarna mjölk men i en latte som är “fläckad” är det tvärtom, alltså lite espresso i den ångade mjölken.

 

Café americano

Är en dubbel espresso där man tillsatt hett vatten. Café americano liknar vårt svenska kaffe allra mest.

 

Bryggkaffe

Självklart har vi vanligt svenskt bryggkaffe på menyn.

7-ELEVEN & FRIENDS

Var med i kampen mot mobbning.

Boka hyrsläp

Nyhet! Boka ditt hyrsläp här.

Börja stämpla idag!

Ladda ner vår app och få 6:e, 5:e eller 4:e på köpet....