Ta ut, skicka och överföra pengar

Uttagsautomater

Cash is king. I alla fall ibland.  Vi har Kontanten uttagsautomater i eller i anslutning till många av våra butiker.

Plusgirot

I våra butiker som är ombud för Kassagirots tjänster kan du lösa in dina PlusGirot Utbetalningskort och Värdeavier. Du kan också hämta ut belopp i kontanter i mån av tillgång på kontanter i den aktuella butiken. Det går även att använda hela eller delar av beloppet som betalning vid köp i butiken.

Kontanter för Internet

Vi säljer värdekoder som kan användas som säker betalning på Internet. Kolla upp vilken betalkod som din favoritsajt accepterar och köp den hos oss. Vill du veta mer om hur koderna används? Gå in på Paysafecard.com

 

Åldersgräns vid försäljning av värdekoder

Reitan har en åldersgräns på 16 år för försäljning av värdekoder (d v s Paysafe och Paygoo Mastercard).

Enligt konsumentköplagen är det inte tillåtet att ingå avtal med personer under 16 år, men ett flertal undantag finns. Har personen tjänat pengarna själv och beloppet är rimligt är försäljningen ok.
Köp av värdekoder sker ofta med större belopp (cirka 500 kronor och uppåt). Reitan har därför beslutat att ha en åldersgräns för köp av värdekoder. Vid behov kan en person som ser ung ut behöva uppvisa legitimation för att styrka sin ålder vid köp av värdekod. Det går också bra att ha en vårdnadshavare med i butiken.

Den som är under 18 år och omyndig kan inte själv ingå avtal. Det krävs att förmyndaren, normalt föräldrarna, ger sitt samtycke till det avtal som den omyndige vill ingå för att det ska bli giltigt. Det är upp till den som ingår avtal att försäkra sig om att den andra parten är myndig eller har förmyndarens samtycke. Från 16 års ålder har man rätt att bestämma över pengar som man tjänat själv. Undantagen gäller bara kontantköp. Den som är under 18 år har aldrig rätt att ingå kreditavtal.

Läs mer här: http://www.konsumentverket.se/Foretag/Avtal-och-villkor/Att-inga-avtal/

7-ELEVEN & FRIENDS

Var med i kampen mot mobbning.

Boka hyrsläp

Nyhet! Boka ditt hyrsläp här.

Börja stämpla idag!

Ladda ner vår app och få 6:e, 5:e eller 4:e på köpet....